Regel No 2

20. januar 2019 | Co2, DM | Ingen kommentarer

Vi skriver i dag den 19. januar, hvilket betyder at jeg har fødselsdag, men faktisk også betyder at det er lige præcis et år siden jeg for alvor stødte på fridykning… min fødselsdag sidste år blev fejret med prøvedyk i en sjællandsk svømmehal inden stævnet No Bubbles…

Jeg var ikke selv med som deltager, men skulle fungere som coach for min ven Jesper og havde kun lavet lidt for sjov DNF i den 14 dages periode han brugte på at træne sig op til stævnet. 24 timer senere var jeg hooked af stemningen, sporten og menneskene omkring den og havde faktisk meldt mig til en af de få frie pladser der var til DM et par måneder senere…

Som en af mine brødre sagde da han i dag ringede og ønskede mig til lykke med fødselsdagen, så er endnu et år gået – og hvilket år det har været. Fra små forsigte dyk, til at presse mig selv ud over kanten… noget jeg var sikker på jeg aldrig ville kunne gøre. Fra at være ‘det er vigtigst at være med’ typen, til pludseligt at finde et for mig ukendt konkurrence-gen frem og begynde at dyrke fridykning som en sport hvor tid og distance betyder noget…

Og ja, det skubber nok lidt til fridykningens regel nummer 2 ‘forget the numbers’, ikke desto mindre er det her den primære motivation ligger for mig. Men det vigtigste i sporten bliver mere og mere tydeligt jo længere jeg dyrker den, for ud over det netværk der langsomt bygges op i den relativt lille fridykker familie i Danmark, så giver det så mange andre fordele. Det at jeg presser mig selv giver ro og jeg kan tydeligt mærke fornemmelsen af zen når jeg kommer hjem fra en af de træninger hvor distancerne bliver presset – i langt højere grad end når jeg kommer hjem fra en ren tekniktræning med korte distancer.

Jeg lever lidt efter det mantra at ‘vejen er målet’ og selv om konkurrencerne står højt, så er det vigtigste den daglige træning. Både den fysiske styrke og cardiotræning, som er meget målrettet mod bevægelsen i de dynamiske pooldicipliner – men i høj grad også den mentale del, med regelmæssig meditation (som jeg aldrig fik gjort før) og Co2 tabeller som også kræver ret meget koncentration for at fungerer. De positive sidegevinster her er at jeg er i bedre form end jeg har været længe og at jeg har mærkbar større fokus i mit daglige arbejde. hvor jeg tidligere havde alle antenner ude og uden at tænke over det hørte alt hvad der blev sagt i radioen og omkring mig, til i dag hvor jeg er helt lukket af og fokuseret når jeg arbejder med en opgave.

Jeg ser nu frem til årets udgave af No Bubbles i næste weekend og glæder mig til at være med som aktiv der hvor det hele startede – og glæder mig til endnu et år med den udvikling som fridykningen giver…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *