Første Freefall

27. november 2018 | Dybde, Freefall, Hemmoor | Ingen kommentarer

Jeg ligger på ryggen i en gammel kridtsø små 80 km vest for Hamborg…. uden på nogen måde at kunne vide at det jeg søger efter, ligger små 20 mtr under mig. Mit fokus er på vejrtrækning, på at lade spændingerne sive ud af kroppen for hver udånding, på at fjerne enhver tanke om dybde og i stedet rette al opmærksomhed på teknik og trykudligning… mens jeg ligger her og visualiseret mit duckdive og de første 5 mtr af dykket, kan man jo passende spørge sig selv om hvad ‘det’ så i grunden dækker over….

Det er en diffus størrelse som jeg har strejfet flere gange… i splitsekunder på kampfladen, den sidste del af et beach-halvmarathon og noget som jeg var sikker på at jeg fandt på den anden side af min sortbælte graduering… dog uden nogensinde at have fundet det…

Kroppen er klar, jeg vender mig forsigtigt omkring, tager den sidste dybe indånding, trykudligner, knækker i hoften og tager et enkelt armtag, så den første del af dykket er gratis… rebet ligger i en passende afstand til mit ansigt og er mit eneste visuelle fokuspunkt, føler ro ved at se snoningerne passerer. Starter mit freefall lidt for tidligt, sparker 2 gange mere og falder nu ubesværet de sidste 8-10 mtr, stadig med rebet i samme afstand til mit ansigt…

Bundpladen afbryder faldet alt for tidligt, det der oppe fra virker sort og usynligt viser sig som badet i et nærmest uvirkeligt lys og hele følelsen af dykket kulminerer i en fornemmelse af zen-agtig ro, jeg går i stå, suger indtrykkene til mig i et par sekunder der føles som meget længere og start min opstigning.

Halvvejs oppe møder jeg min sikkerhedsdykker, han ligger sig lige foran mig, vi får øjenkontakt og jeg stikker ham et kæmpe smil og et OK tegn,for ligesom at dele den følelse jeg har i kroppen. Da jeg bryder overfladen er det med overskud og afslutter ved at gentage mit OK-tegn…. at dykket er en PB er uden betydning, det har flyttet noget ved mig som jeg nok først kommer til at forstå senere, men følelsen af at have fundet ‘det’ sidder i kroppen på mig…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *